Foto's van nu en vroeger

    (Let op, nog niet alle links werken, ik ben er mee bezig)

Toen ik deze website begon, had ik niet veel meer foto's dan genoeg was voor één pagina. Door de vele enthousiaste bezoekers die mij zó veel oude foto's stuurden, heb ik genoeg materiaal om veel méér pagina's mee te vullen. Dat heb ik gedaan en u zult, net als ik, met weemoed de foto's bekijken... Klik op de blauwe naam van de albums.

Veel oude foto's zijn al gepubliceerd in boekjes, op het internet echter kon ik er niet veel vinden. Uiteraard wel familiekiekjes, maar die zocht ik niet. Gewoon foto's van hoe Poeldijk er vroeger uitzag, vergelijken met hoe het nu is. Het boekje van woningbouwvereniging 'West Ambacht' bracht uitkomst. Dáár staan de oude straten prachtig op de foto. Daarna met de camera op stap door ons dorp. Proberen op preciés dezelfde plek te gaan staan om een foto te maken. Zo werden de albums 'Toen en Nu' geboren. Wat is Poeldijk veranderd in die jaren. Te zien bij 'Oud Poeldijk'.

 Voor 'Poeldijk Specials' heb ik albums gemaakt van bijzondere foto's van speciale gelegenheden die in Poeldijk plaats vonden. Geen nieuws, daar zijn andere websites voor. Een palet van albums die het kijken de moeite waard zijn.

Bij 'Filmpjes Poeldijk' vindt u een aantal films die verkrijgbaar zijn of alleen te bekijken. Van een oude film uit 1931 tot aan een 'Een wandeling door Poeldijk' die Marianne en ik in 2007 maakten. We wandelen door het dorp en halen herinneringen op. We zijn er maanden mee bezig geweest en God zij dank konden we nog filmen in de oude scholen die inmiddels verdwenen zijn. We waren nét op tijd met onze film.

Dan is er de verzameling 'Familiefoto's'. Ik pik de foto's er uit die een goed beeld geven van de tijd. Dan let ik op de kleding maar ook op de omgeving waar de foto is gemaakt. Dus geen foto's van een verjaardagsfeestje maar echt op straat genomen of in een gelegenheid die de moeite waard is om te plaatsen. Dank aan de mensen die spontaan een foto uit het familiealbum hebben gerukt om deze te scannen en op te sturen.

De rubriek 'Ingezonden foto's' is ontstaan doordat ik foto's toegestuurd kreeg waar ik eigenlijk geen item voor had. Schepen met de naam 'Poeldijk', luchtfoto's en de prachtige aquarellen die gemaakt zijn van ons dorp. Dat kunt u vinden in deze rubriek.

Tot slot nog 'Poeldijk Feest'. Fotoreportages van hoe Poeldijk feest. Want dat kunnen we wel in Poeldijk! Tijdens WK of EK voetbalwedstrijden komt er een oranje deken over ons dorp en niet te vergeten het 'Dweilen'. De afsluiting van ons 'Rondje Poeldijk'. Foto's van het hele 'rondje' kunt u vinden op hun eigen website, ik ga zo af en toe eens tijdens het dweilen op zoek naar (oud)Poeldijkers en dát vindt u alleen hier.

 

Het klokje tikt steeds genadeloos door
zie hier wat ons dorpje door de jaren heen verloor
blader in deze albums vol nostalgie.. en kijk
met een beetje weemoed naar de foto's van 'ons Poeldijk'..