‘Onbekend’ en toch goede   ………

 

Naar aanleiding van de column van de afgelopen week (week 13) is er in de babbelbox weer wat leven in de brouwerij gekomen vanwege het item over onbekende en toch hele goede muziek. Ik heb het daarin over muziek die nooit meer op de radio gedraaid wordt en toch van goede kwaliteit kan zijn.

Het lijkt me dan ook  leuk om vanuit de bezoekers van deze website te horen of zij muziek hebben of kennen die zij zelf ontzettend goed vinden maar die nooit in Gouwe Ouwe programma’s te horen is.

Misschien de B-kantjes van singles, een verdwaald nummer op een LP die nooit als singel is verschenen maar die je toch heel erg goed vindt en met iedereen op de site wilt delen. Het zou mooi zijn als je er de mogelijke links bij kan geven op YouTube waar die muziek eventueel ook nog te beluisteren is.

Vaak vind ik persoonlijk de gouwe ouwe hits die standaard gedraaid worden op de radio of in de top 2000, omdat het nu eenmaal hits zijn, totaal niet interessant meer omdat ze kapot gedraaid zijn.

In mijn column geef ik zo’n voorbeeld van de popgroep Them/ Van Morrison met een aantal nummers die je nooit meer hoort en die ook nooit zo populair geweest zijn. Hierop reageerde Marcel van Elswijk met een nummer van Them wat hij ontzettend goed vindt en waar ik nog nooit van gehoord had en wat me ook erg aansprak. Kijk , zo kan er dan opeens weer een schat aan informatie aangeboord worden van muziek waar we elkaar veel plezier mee kunnen doen. Ik nodig iedereen dan ook uit om zijn ‘geheime’ muziek aan ons kenbaar te maken.

Dit dient dan tevens een tweeledig doel. Ten eerste verrijken we elkaar met muziek die kan verrassen en ten tweede is er gelijk een aanleiding om leuke dingen met elkaar uit te wisselen. Iedereen heeft wel iets met muziek die door middel van gebeurtenissen in je leven in je hoofd blijven hangen of die je gewoon om de kwaliteit van de emotie die erin wordt weergegeven diep in je hart raakt.

Laat ik even in het kort de voorwaarden opsommen wat ik zo ongeveer voor ogen heb.

-         Een onbekende hit maar het hoeft liefst geen hit te zijn geweest.

-         Een nummer dat jou persoonlijk raakt.

-         Het zou leuk zijn als je er iets over zou kunnen zeggen, maar niet perse verplicht.

-         Het kan op de achterkant van een hitsingel hebben gestaan.

-         Een verloren nummer op een LP/CD wat nooit belangstelling heeft gehad

-         Het mag van een bekende maar ook van een onbekende artiest zijn

-         Het mag van alle tijden zijn.

-         Het mag klassiek of populaire muziek zijn.

-         Het kan ook een bekend nummer zijn dat door een andere artiest in een eigen jasje is gestoken.

-         Het mag muziek zijn uit alle culturen van de wereld.

Als voorbeeld heb ik geef ik hier een folk  nummer  van Peter, Paul and Mary. Klik op de button ->   Een folk groep uit de jaren 60 die ik als afwisseling nog graag hoor zingen met hun melodieuze stemmencombinatie en subtiele gitaarspel. De zangeres is helaas in 2007 overleden, maar de heren doen nog regelmatig hun optredens.

 

Ik hoop veel reacties te mogen ontvangen op deze site  en ben heel erg benieuwd wat er uit deze muziek crowd searching tevoorschijn  komt

 

Al die grijs gedraaide afgekloven hits, ik vind het wel weer welletjes, laten we elkaars  oren strelen en  elkaar verrassen. Dit kan een heel leuk item worden en iedereen kan zijn muzikale belangstelling verrijken.

De babbelbox staat open