Snapt u het nog?

Voelt u zich nog serieus genomen of hebt u soms ook het gevoel dat de politiek  het ene sfeertje schept om daarmee een excuus te creëren  om een andere maatregel er door te kunnen jassen?   Met andere woorden we creëren eerst een probleem om vervolgens de drempel te verlagen om met een oplossing te komen die politiek gevoelig ligt. We spreken in de achterkamertjes af dat we de vergrijzing van alles de schuld geven. We schilderen de zestigers af als rijke pensionados die teren op de verworvenheden van weleer. Die plotseling allemaal een nieuwe heup of knie moeten hebben en ook opeens allemaal tegelijk ziek worden en daardoor de ziektekosten explosief hebben doen stijgen. Het lijkt op het eerste gezicht allemaal logisch aan elkaar gebreid maar schijn bedriegt.

Er zijn in de organisatie van de financieringen aan de ziekenhuizen en het declareren zaken opgetuigd die blijkbaar voor de verzekeraars ook niet goed meer te controleren zijn. Zij geven dit zelf openlijk toe. Ziekenhuizen krijgen van verzekeraars een bepaald bedrag per jaar waar ze het blijkbaar mee moeten doen en hoeven daar niet specifiek voor aan te geven wát ze daar voor doen, want dat zou teveel tijd en energie kosten om te controleren, zeggen verklaren de verzekeraars. Kortom we geloven de medische wereld op hun blauwe ogen. Gesjoemel  met behandelcodes, patiënten zwaarder inschalen dan ze in werkelijkheid zijn en daar wel het geld voor opstrijken maar niet de diensten voor leveren. Ik zuig het niet uit de duim. De media berichten er dagelijks over

En zo zijn er de afgelopen decennia miljarden en miljarden weg gelekt op allerlei gebieden. In de bouwwereld, de financiële wereld en  het bedrijfsleven dat de miljarden Euro’s uit Brussel achterna  reist naar telkens weer een nieuw Eurolid van de gemeenschap. Multinationals die vanwege hun ‘multinationaliteit in geen enkel land hun belasting afdragen door via allerlei slinkse constructies. Maar wel de subsidies opslurpen die Brussel te vergeven heeft. Alles voor de aandeelhouders.

En wij moeten de verworvenheden van de laatste decennia afbreken om een paar rottige miljarden te bezuinigen die we door de onzorgvuldigheid in de controle en supermazen in de wetten met veel meer miljarden weg hebben laten spoelen. Sterker nog, we hebben als land schijnbaar nog een paar centen verdient door grote bedrijven hier de mogelijkheid te geven hun belastingsplicht elders te ontduiken. We zijn dus ook nog eens de ‘matennaaiers’ van onze mede Europese gemeenschapsleden. En Rutte maar lachen ons verzoekend toch vooral weer ons geld uit te geven. Maar als je voorspelt dat we later pensioen en AOW zullen krijgen,  en de zorg  minder wordt ga je vanzelf een potje aanleggen. Dat heet vooruitzien meneer Rutte,lachebekje. Langer doorwerken als er boven de 40 jaar wel werk is maar je niet meer wordt aangenomen. Laten we samen lachen…..

Zo,  dát is eruit mede (ex) dorpsgenoten. U begrijpt dat ik hier niet mijn naam meer onder zet want voordat ik het weet sta ik in de USA en God weet waar op de zwarte lijst. Toch een raar gevoel om te beseffen dat Big Brother uiteindelijk dan toch waarheid is geworden. Voor mijzelf realiseerde ik me dat toen een wildvreemde die mijn naam op het internet had ‘gegoocheld’ mij confronteerde met o.a. kennis over mij of uitspraken van mij die ik uitsluitend aan u had gericht. En gelukkig zit ik niet op ‘feesboek’ en twitter en meld  ik ook niet hoe vaak ik moet plassen of wanneer mijn vrouw ongesteld is, anders had ik me helemaal naakt gevoeld. U begrijpt ‘de stop ‘ging er bij mij  gelijk op. Geen berichtjes meer voor de site want dat is in feite ook een twitter met veel teveel leestekens.

Ik zie ook op de Poeldijk site dat er nog veel meer mensen zijn die hun internet  uitingen reduceren. Sinds maanden is er geen nieuw bericht meer geplaatst en Ankie maar werken aan de opbouw van een nieuwe lay out van haar geesteskind. Waar is iedereen gebleven?

Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om mijn vijf favoriete liedjes te verversen voor vijf nieuwe liedjes. Om in de geest van Kerstmis te blijven gaan zij over de liefde. Nu gaan bijna alle liedjes hierover maar ik heb gekozen voor liedjes in de Nederlandse taal die niet zo vaak gehoord worden en die mij het meeste aanspreken in hun intensiteit. Ik hoop dat jullie er ook van zullen genieten. In de rubriek    De favoriete muziek (note van Anky: dit item is nog niet klaar) van en click dan de bovenste naam aan.