Lachen in de kerk !

Iedereen die vroeger regelmatig in de kerk is geweest die heeft wel eens een situatie meegemaakt die erg op de lachspieren heeft gewerkt. Iedere plechtigheid heeft zo wel zijn specifieke eigenaardigheden. Een plechtstatige en gewijde sfeer waarin iedereen in de plooi probeert te blijven en waarin dan onverwachte lachwekkende dingen gebeuren.

Als misdienaar heb ik er vroeger ook wel een aantal aan den lijve meegemaakt.

Onlangs stuurde Carla Spitzer mij dit filmpje van ‘Youtube’ met bloopers in de kerk bij trouwerijen en doopceremonies. Ik heb zo om dit filmpje moeten lachen dat ik het de bezoekers van deze site van het ooit zo Roomse Poeldijk niet wil onthouden.

Het kan niet anders of er zal vast wel iemand van de lezers zijn die ook een eigen herinnering heeft aan een lachwekkende situatie tijdens een kerkse plechtigheid.

Het zou leuk zijn om deze herinneringen hier eens uit te wisselen en daarom mensen uit te nodigen voor deze rubriek hier hun verhaal over te doen.

 

Note van Anky: Het filmpje is verwijderd van Youtube en opnieuw plaatsen werd geweigerd omdat het tegen de schendingsvoorwaarden is. Wil je het filmpje zien, klik dan hier en kies even voor 'opslaan'. Dan upload je het naar je eigen computer en kan je het vanaf daar bekijken.

©Jan Scholtes